Menü

Gyerek műsorok

Felnőtt műsorok      Gyerek műsorok

 

Karácsonyi műsor: Nagyapám betleheme

 Műsorunkban az egymást követő dalokat egy történet fonalára fűztük fel. A mesélő – felidézve gyermekkorát – megemlékezik arról a decemberi napról, amikor nagyapja egy poros, fából készült betlehemet vett elő ládájából. Miután letisztogatta, ölébe vette unokáját, és a kályhában ropogó tűz mellett mesélni kezdett. Szavai nyomán a kisfiú számára megelevenedik a régmúlt idők karácsonyi szokásának emléke.

 

Gyerekműsor: Fújd fel dudás a dudádat!

Zenekarunk 1997-ben Székesfehérváron alakult. Fennállásunk óta arra törekedünk, hogy a dalokat a gyűjtési területükön ismert hangszerekkel szólaltassuk meg. Ezért előszeretettel használunk méltatlanul „elfeledett” régi magyar népi hangszereket is (pl.: a pásztorok bőrdudája, vagy a dél-alföldi tekerőlant).

"Én is Kossuthtal tartok"

         "Én is Kossuthtal tartok" - A Kákics zenekar verbuváló műsora

                                         Gula Miklóssal

 

 Megjöttek a verbuválók, szól a muzsika: hegedű, brácsa, bőgő, zeng az ének.„Kossuth Lajos nem lett volna, katona sem lettem volna”Táncra legények, járják a lábak! Mert, aki jól járja, annak van ritmusérzéke, az jó kardforgató lesz.

 

 

 

  

"Farsangon innen, vízkereszten túl"

                           "Farsangon innen, Vízkereszten túl"               

                                                          Ecce, neki dáridom!

 A                                         A Kákics zenekar farsangi műsora

 

 Vígalomra hív mindenkit a Konc király, Hamvazó Szerdáig ne búsuljon senki, eljötta zene, a tánc ideje,  no meg a lakmározásé! Messze még a Hamvazó Szerda, addig mókázzunk, bolondozzunk!

 Kicsik és nagyok szórakoztatására vállalkoztunk legújabb farsangi műsorunkkal. Az élőzenés előadásban a magyarlakta tájegységek farsangi szokásait jelenítjük meg a vidék jellegzetes hangszereivel. A mohai tikverőzéstől elindulva, vasi, zalai, somogyi, dél-alföldi tájakon kalandozunk, de nem vagyunk restek átutazni a hétfalusi csángókhoz, hogy a borica tánc dallamát megszólaltassuk kobzon és a kétfenekű dobon. Ha szerencsénk van, tán még találkozhatunk egy táncoló bakkecskével is, aki ismeri a tánc minden csínját-bínját.  Aztán előkerül a gyimesi „csipi-süti” is, hadd táncoljon a ritmusára a medve, akiről időközben kiderül, hogy grófi cím birtokosa.

Gyerektáncház: Szervusz, kedves barátom, gyere vélem táncba!

 Az 1997-ben alakult, és az utóbbi években moldvai és felcsíki táncházaira nagy hangsúlyt fektető Kákics Együttes hívja apró barátait táncra és egy kis játékra.