Menü

Fellépések, hírek, táncház


Sajtmajális - Óbarok - Nagyegyháza

KÁKICS KONCERT & TÁNCHÁZ // SAJTMAJÁLIS

2023.05.06. (szombat) 16:30-18:30
Óbarok – Nagyegyháza
Hangistálló Koncertterem és Rendezvény Központ
2063 Óbarok-Nagyegyháza, Bányász u. hrsz.: 4004/20.

A Hangistálló kulturális Kft. ebben az évben is megrendezi 2023. május 6-án és 7-én, szombaton és vasárnap, 10 órától 18 óráig, a Sajtmajálist. A két napos kulturális és gasztronómiai fesztiválon jól megférnek egymás mellett a sajtos-kézműves termékek, a kis komolyzenei koncertek, a népzenei produkciók, a táncház és a hagyományőrző programok is.

Idén mi is ott leszünk a Kákics Zenekarral a Sajtmajálison, ahová a sajtok és borok mellé egy kis magyar népzenét és táncot viszünk! Szeretettel várunk mindenkit a koncertünkre és táncházunkra május 6-án szombaton délután fél 5-től!
 

 

 

15. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál - Agárd

KÁKICS Zenekar X BODORKA Néptáncegyüttes // 15. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál

2023.04.29. (szombat) 12:00

Agárd, városközpont – Nagyszínpad

2484 Gárdony, Balatoni út 60.

 

Idén már 15. alkalommal rendezik meg a Velencei-tavi Hal-, Vad, Bor- és Pálinkafesztivált Agárd városközpontjában. Hagyományok, kulturális, gasztronómiai és természeti értékek a Velencei-tó turisztikai szezonnyitó fesztiválján. A szezonnyitó agárdi feszten a régió ismert pálinkafőzdéi, a tó körül megtalálható számtalan pincészet kínálja legfinomabb nedűit és ételeit a látogatóknak. A teljes hétvégén át tartó dínom-dánom kicsiknek és nagyoknak is sok programlehetőséget kínál. Hagyományőrző táncegyüttesek és zenekarok adják a talpalávalót egész hétvégén és teremtik meg az igazi „boros” hangulatot.

Így lesz április 29-én szombaton délben a fesztivál nagyszínpadán is a Kákics Zenekar és a Bodorka Néptáncegyüttes közös előadásának alkalmával is. Ezt a programot semmiképpen sem szabad kihagyni, hiszen itt mindent egy helyen élvezhetünk!

 

A fesztivált Gárdony Város Önkormányzata rendezi.

A fesztivál honlapja: www.velenceitofeszt.hu.

A fesztivál ingyenes. A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

 

Mezőszentgyörgy

 KÁKICS táncház // SZENTGYÖRGYI NAPOK – MEZŐFÖLDI MAJÁLIS 2023

2023.04.27. (csütörtök) 17:00
Mezőszentgyörgy – Tájház
8133 Mezőszentgyörgy, Rákóczi utca 61.

A 2023-as Szentgyörgyi Napok – Mezőföldi Majális negyedik napján a Kákics Zenekar is elhozza a táncházi hangulatot Mezőszentgyörgyre a Tájházhoz!
2023. április 27-én csütörtökön a tájháznál májusfaállítással, néptánc bemutatóval, kézműves foglalkozással (vesszőfonás, nemezelés), szakköri kiállítással és táncházzal várnak mindenkit szeretettel a Szervezők!

 

Iszkaszentgyörgy

 KÁKICS TÁNCHÁZ // SZENT GYÖRGY NAPOK 2023

2023. április 22. 17:00 – 20:30
Amadé–Bajzáth–Pappenheim-kastély
(8043 Iszkaszentgyörgy, József Attila u. 1.)

A 2023-as Szent György Napokat egy nagy Kákics táncházzal is megünnepeljük az iszkaszentgyörgyi kastélyban!😁
Sok szeretettel várunk mindenkit április 22-én 17 órától a moldvai és vonós táncházunkra!
Gyertek, mulassunk együtt a Szent György Napokon! 🐉🗡🛡🐴

 

Lepsény

„Értékőrzés Lepsényben”-rendezvénysorozat

 

2023. április 21-én Lepsényben a Lepsényi Napraforgó Óvodában voltunk Cserta Balázs tárogatóművésszel az „Értékőrzés Lepsényben”-rendezvénysorozat keretében, ahol a kicsiknek és nagyoknak több interaktív zenés mesével együtt hangszer-bemutatót adtunk, illetve megmutattuk a magyar kultúra és a népzene kincseit is.

 

 

Balatonfűzfő

 Balatonfűzfői Tojásfa Kalandtúra

2023.04.08-án mi is ott leszünk a Balatonfűzfői Tojásfa Kalandtúrán a Magyar Húsvéti Hagyományok programsorozat keretében, ahol 15 órától magyar népzenei koncertet fogunk adni.

Időpont: 2023.04.08. 15 óra

Helyszín: Balatonfűzfő, Fűzfőfüdői Közösségi és Rendezvénytér

8175 Balatonfűzfő, József Attila u. 12.

 

Székesfehérvár - LOS ANDINOS

Los Andinos 40. jubileumi koncert // Székesfehérvár

Jegyár: 4000-Ft.
Jegyvásárlás:
Tourinform Székesfehérvár
8000 Székesfehérvár, Oskola utca 2-4.
Telefon: +36-22/537-261
E-mail: tourinform@szekesfehervar.hu
Facebook: www.facebook.com/tourinform.szekesfehervar
Online jegyvásárlás:
https://tixa.hu/losandinos40
 
Szeretettel ajánljuk Mindenki figyelmébe a Los Andinos 40. jubileumi népzenei koncertjét!

😁

A Los Andinos együttes 1982 tavaszán alakult Székesfehérváron majd 1983-ban lépett először színpadra.
Így idén ünnepli színpadra lépesének 40. évfordulóját.
A dél-amerikai Közép-Andok-hegységben élő népek változatos és gazdag népzenei anyagát gyűjti és adja elő, innen ered választott nevük: Los Andinos - Andokiak.
1989-től folyamatosan bővíthették tudásukat, tapasztalataikat gyűjtőútjaikon, amelyeken segítette őket Mario Godoy Aguirre ecuadori népzenekutató. A falvakat és az ünnepeket járva, tanulmányozhatták a szokásokat, a népviseleteket, a hangszerjátékot, és a hangszerkészítést. Így műsoraikban saját gyűjtésű dallamok is megszólalnak.

Előadásuk vándorútra visz Bolívia Potosí hegyeitől a perui cuzco-i völgyeken át az ecuadori Chimborazo és az Imbabura vulkánok vidékéig. Megelevenítve az egykori hagyományokra és szokásokra visszatekintő dalokat. 

Székesfehérvár

 2023 Országos Diákparlament - Székesfehérvár - MOL Aréna Sóstó

2023. március 25-én 22 órától táncházat adunk a 2023-as Országos Diákparlament résztvevőinek, idei küldöttjeinek. Közreműködik furulyával: Ferenczy-Nagy Levente. A táncházat tartja: Rivnyákné Varga Kati és Németh Gergő.

 

Iszkaszentgyörgy

Gyermekjátszó és Táncház // Kákics zenekar X IKSZE

Ha itt a tavasz, köszöntsük hát együtt egy jó Kákics táncházzal!
2023. március 25-én várunk minden kedves gyermeket és felnőttet az idei első tavaszi táncházunkra!😁
Gyermekjátszó: 17-órától
Vonós és moldvai táncház: 18-órától
Helyszín: IKSZT, Iszkaszentgyörgy
8043 Iszkaszentgyörgy, Rákóczi Ferenc u. 2.
A mulatságot vezeti: Gula Miklós
Muzsikál a Kákics zenekar.
Mindenkit vár szeretettel az IKSZE és a Kákics zenekar!🎶

 

Gárdony

Kákics zenekar - Gárdony Város // 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett városi ünnepség 

🇭🇺
Tisztelettel és szeretettel várunk mindenkit 2023. március 14-én 16 órától Gárdonyba az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett városi ünnepségre!
Ünnepi műsort ad a Kákics zenekar.
Műsorukban közreműködik Pálnagy Botond, Ruzsics Ármin és Császár Balázs.
Az előadás után ünnepi beszédet mond Tóth István Gárdony város polgármestere.
Időpont:
2023.03.14. 16 óra
Helyszín:
2483 Gárdony, Hősök parkja (Emlékpark)

 

 

 

 

"Én is Kossuthtal tartok!" - ÜNNEPI KONCERTSOROZAT

„Én is Kossuthtal tartok!” – ünnepi koncertsorozat
-interaktív, huszárképző, verbuváló, hangszerbemutatóval kombinált ’48-as zenés gyermektáncház-

Nemzeti Ünnepünkre, március 15-ére készülődve, oktatási intézményekbe, így óvodákba is elszoktuk vinni a zenekarral és a zenekar barátaival a márciusi ifjak és vitézek hősiességét, jóhírét. Nagyon fontos számunkra, hogy életkorspecifikusan, minőségi, de közben gyermekközeli módon dolgozzuk fel ezt a jeles történelmi eseményt. Tematikus műsorunkkal olyan lehetőségeket is tudunk gyermekeknek, pedagógusoknak és családoknak is biztosítani, amivel szép, maradandó élményeket hagyunk mindenkinek.

2023.03.08-tól megkezdjük a 9 előadásból álló ünnepi koncertsorozatunkat. Óvodákat, iskolákat látogatunk meg Gula Miklóssal, visszük a gyerekeket harcba, de előtte verbuválunk is. Megyünk többek között Gárdonyba, Agárdra, Dinnyésre, Sárkeresztesre, Kincsesbányára, Iszkaszentgyörgyre, Mórra, Abára és Pákozdra a Katonai Emlékparkba.

Az „Én is Kossuthtal tartok!” interaktív műsorunk egyaránt szól gyermekeknek, felnőtteknek és családoknak is. Az interaktív előadásban a zenés-mesés-gyerekjátszós bevezetőben megszólal a hegedű, brácsa, bőgő, furulya és az ének is. Ezután Miki bácsi huszárkapitány az „alaki kiképzésre” hív minket, ami után megtanít mindenkit lovagolni, kardot forgatni, ügyesen célba lőni, verbunkot járni és ha már megy, akkor jöhet az eskü. Szóról-szóra, oda-vissza fújni fogja minden fiú óvodás, kisiskolás. Kislányok, elő a keszkenővel, mert dudaszóra menetelnek a legények a csatába. Aztán jöhet az örömtánc, ugrósok, csárdások, amikor hazatérnek fiaink a győztes csatából! Ha még ez sem volt elég, akkor ráadásul jöhet Miki bácsi szobros játéka moldvai muzsikára- kobozzal, sültüvel, hegedűvel, dobbal. Az mindig beválik, nem szégyen a katonaviselt, csatát megjárt legényeknek sem.
Túlestünk a tűzkeresztségen, belekóstoltunk hőseink világába. Jól esik a lelkünknek, mert „huszár vagyok, nem pocsolyakerülő.”

Sok szeretettel várunk minden meghívást óvodákba, iskolákba ezzel a tematikus műsorunkkal kapcsolatban is! Reméljük, hogy Önök is, Ti is átélhetitek eme nagyon izgalmas és nagyszerű zenés huszárkiképző táborunkat!
 

 

 

Pátka

 

 

2023. február 24-én Pátkára megyünk a Pátkai Csemetekert Óvodába, ahol farsangi táncházat muzsikálunk és a „Fújd fel dudás a dudádat!” című zenés-mesés interaktív gyerekműsorunkat zenéljük el.

A „Fújd fel dudás a dudádat!” című műsor a Kákics zenekar zenés-mesés interaktív gyermekműsora a magyar parasztság hangszereivel. A gyerekek életkorához igazított műsorban, játékos formában ismerkedhetnek meg déd- és ükszüleik korának jellegzetes népi hangszereivel (bőrdudával, tekerőlanttal, somogyi hosszúfurulyával, moldvai kavallal, hegedűvel, brácsával, bőgővel stb.). Az előadásból nem hiányozhat a gyerekek által kedvelt műfaj a mese sem. Meséink attól különlegesek, hogy muzsikusról, illetve hangszerről szólnak, vagy zenei betétekkel gazdagítottak. Az egyik egy dudásról szól, akinek a keresztapja maga az ördög volt, és vizet fakasztottak egy szomorú faluban. A másik az egész Kárpát-medencében elterjedt, elveszett kecskéről szóló zenés mese, melyhez bátran hozzányúltunk: átültettük mai környezetbe, a gyerekek által ismert helyszínekre.

Műsorunk segítséget kíván nyújtani ahhoz, hogy a gyerekek megismerkedjenek a magyar népzenével, valamint a magyar paraszti világ jellegzetes hangszereivel, s alternatívákat ismerő, és tudatosan választani tudó felnőttekké váljanak.

Iszkaszentgyörgy

Farsangi Táncház és Gyermekjátszó Iszkaszentgyörgyön 🔥

Várunk Benneteket holnap 17 órától Iszkaszentgyörgyre a farsangi táncházunkra! Akinek van kedve jöjjön beöltözve, jelmezben, vagy farsangi maszkban!💃🕺🤠🎭

Kákics zenekar X IKSZE

Iszkaszentgyörgyi barátainkkal összefogva 2023 február 18-án ismét lesz Kákics táncház Iszkaszentgyörgyön.
Várunk minden kedves gyermek és felnőtt érdeklődőt szeretettel, a farsang jegyében akár jelmezben, álarcban.

Gyermekjátszó: 17-órától
Felnőtt táncház, gyimesi, felcsíki, moldvai, palatkai, és széki táncokkal: 18-órától

Helyszín: IKSZT, Iszkaszentgyörgy
8043 Iszkaszentgyörgy, Rákóczi Ferenc u. 2.

A mulatságot vezeti: Gula Miklós és Szász Attila 😁
Muzsikál a Kákics zenekar.
Közreműködik Balambér Nedvig kobozzal.🎶

A programot támogatja: Csoóri Sándor Alap
Mindenkit várunk szeretettel! 

 

 

Várpalota

FarsangiCserregés🎉
Farsangi játszóház, népi játékok és táncház a Cserregő Néptáncegyüttessel és a Kákics Zenekarral!🎊


2023.02.11. 17:00-22:00
Várpalota - Inkubátorház
8100 Várpalota, Szent István út 16.


17:00-19:00
Farsangi játszóház és népi játékok gyerekeknek
19:00-22:00
Farsangi kamasz táncház a Kákics Zenekarral


A program ingyenes!


Szeretettel várunk Mindenkit egy fantasztikus farsangi Cserregésre!
A jelmez nem kötelező, de természetesen aki szeretne, bármivé átváltozhat ezen a napon!🤗💃🕺