Menü

Fellépések, hírek, táncház


2021. december 19-én Zámoly 18.00.

 Zámolyon a Csoóri Sándor Művelődési Házban előadjuk a Nagyapám betleheme című műsorunkat.

2021. december 18-án Nádasd 18.00.

2021. december 5-én Csór 17:00 Nagyapám betleheme

 2021. december 5-én Csóron 17:00 órakor Nagyapám betleheme című betlehemes műsorunkat adjuk elő. 

Kákics táncház Zámolyon

 2021. december 4-én megint lesz Kákics táncház Zámolyon, a Csoóri Sándor Művelődési Házban, melyben vendégünk lesz Csoma Gergely, aki a moldvai csángókról tart egy kiselőadást, hogy többet megtudjunk csángó magyar testvéreinkről.

Természetesen bor, sör és zsíros kenyér lesz a büfében a Szabadkai pincészet jóvoltából.
Mindenkit vár szeretettel a Kákics zenekar!

 

Kákics gyerektáncház Zámolyon

 2021. december 4-én 17 órai kezdettel gyerektáncház lesz Zámolyon, a Csoóri Sándor Művelődési Házban. A táncházat Baboth Dóra fogja vezetni és rolex replica a Kákics zenekar fog zenélni. A gyerektáncház után felnőtt táncház is lesz 18 órától.

Belépő: 500 Ft

Kákics táncház Gárdonyban a Nemzedékek Házában

 2021. november 26-án szeretettel várunk mindenkit adventi Kákics táncházunkba, melyen vendég lesz Baboth Dóra mesemondó. 18 órától gyermek táncház, 19 órától felnőtt táncház veszi kezdetét. A táncházakat Györei Kata tartja. Belépőjegy: 500 Ft. Büfé lesz. 

A Gyimesi Tánckurzus elmarad!

 A fokozódó romániai járványügyi helyzet miatt az erdélyi táncoktatók utazása ellehetetlenült, ezért a gyimesi tánckurzust nem tudjuk megtartani.

Kárpótlásul a Kákics együttes 2021.11.06-án szombaton 17 órától a gyermekeknek, 18 órától a felnőtteknek szóló táncházat tart.

Mindenkit sok szeretettel várunk!

Zámoly

2021. október 23-án 18:00 órától Zámolyon a Csoóri Sándor Művelődési Házban, a Kákics zenekar szeretettel vár mindenkit egy kis mulatságra, ahol moldvai, felcsíki és gyimesi zene szól a talp alá, helybéli borral, zsíros kenyérrel a Vértes alján.

A tánclépéseket pedig Nedvig Bendegúz fogja mutatni. 

Belépő: 500 Ft.

Zámoly

2021. október 23-án 17:00 órától Zámolyon a Csoóri Sándor Művelődési Házban, a Kákics zenekar szeretettel vár minden kicsit és nagyot, minden kedves családot a Kákics gyerektáncházba, immáron egy új helyszínen. 

 A kicsiket és nagyokat, a kedves családokat pedig Gáncs Kata fogja bevezetni a magyar néptánc mesés világába.

Belépő: 500 Ft 

A zene lejött a színpadról - Kákics táncház Zámolyon

 A népzene nem csak színpadi forma, ott él leginkább, ahol született, ahol évszázadokon át katalizátora volt az emberi kapcsolatoknak: barátságnak, kollektív munkának, szerelemnek..

Koncertező zenekarként előadásainkkal, táncházainkkal megfordultunk számos ország különféle rendezvényeinek színpadán, mégsem idegen számunkra a muzsikálás a kisközösségek összejövetelein sem.

Most fordulunk egyet, és a nagyváros színpadi táncházából belépünk a falu meghitt életterébe. Muzsikálunk, beszélgetünk, táncolunk, ahogy régen, az estéken összejövő emberek. 

Zámolyon, a Csoóri Sándor Művelődési Házban ahol alkalmat adunk a táncra, a mókázásra, Kákics muzsikával, a múltból gyökerező alázattal és a jövőbe vetett lelkesedéssel.

Indulunk, vissza a gyökerekhez, a zene lejött a színpadról, folytassuk együtt!

…és az sem gond, ha valaki hoz egy hangszert vagy egy mesét és beáll közénk, hogy régiidők szellemében tegyen hozzá az együttléthez.

Fotó: Ódor Balázs

Írta: Kiss Lajos

Sukoró

 2021 október 10-én 16:00 órai kezdettel gyerek és felnőtt táncházat tartunk Sukorón.

Budakeszi

2021. október 8-án 17 órai kezdettel gyerekműsort adunk a Keszi Táncház alkalmával az Erkel Ferenc Művelődési Központban.

Mezőszentgyörgy

 2021. szeptember 30-án 18 órai kezdettel táncházat tartunk a Magyar Népmese Napja alkalmából a mezőszentgyörgyi Eötvös Károly Művelődési Házban.

Aba

 2021. szeptember 26-án 16:30-tól koncertet és táncházat tartunk a Mihály Napi Családi Nap-on a Sárvíz Alapfokú Művészeti Iskola udvarán.