Menü

Fellépések, hírek, táncház


"Én is Kossuthtal tartok!" - ÜNNEPI KONCERTSOROZAT

„Én is Kossuthtal tartok!” – ünnepi koncertsorozat
-interaktív, huszárképző, verbuváló, hangszerbemutatóval kombinált ’48-as zenés gyermektáncház-

Nemzeti Ünnepünkre, március 15-ére készülődve, oktatási intézményekbe, így óvodákba is elszoktuk vinni a zenekarral és a zenekar barátaival a márciusi ifjak és vitézek hősiességét, jóhírét. Nagyon fontos számunkra, hogy életkorspecifikusan, minőségi, de közben gyermekközeli módon dolgozzuk fel ezt a jeles történelmi eseményt. Tematikus műsorunkkal olyan lehetőségeket is tudunk gyermekeknek, pedagógusoknak és családoknak is biztosítani, amivel szép, maradandó élményeket hagyunk mindenkinek.

2023.03.08-tól megkezdjük a 9 előadásból álló ünnepi koncertsorozatunkat. Óvodákat, iskolákat látogatunk meg Gula Miklóssal, visszük a gyerekeket harcba, de előtte verbuválunk is. Megyünk többek között Gárdonyba, Agárdra, Dinnyésre, Sárkeresztesre, Kincsesbányára, Iszkaszentgyörgyre, Mórra, Abára és Pákozdra a Katonai Emlékparkba.

Az „Én is Kossuthtal tartok!” interaktív műsorunk egyaránt szól gyermekeknek, felnőtteknek és családoknak is. Az interaktív előadásban a zenés-mesés-gyerekjátszós bevezetőben megszólal a hegedű, brácsa, bőgő, furulya és az ének is. Ezután Miki bácsi huszárkapitány az „alaki kiképzésre” hív minket, ami után megtanít mindenkit lovagolni, kardot forgatni, ügyesen célba lőni, verbunkot járni és ha már megy, akkor jöhet az eskü. Szóról-szóra, oda-vissza fújni fogja minden fiú óvodás, kisiskolás. Kislányok, elő a keszkenővel, mert dudaszóra menetelnek a legények a csatába. Aztán jöhet az örömtánc, ugrósok, csárdások, amikor hazatérnek fiaink a győztes csatából! Ha még ez sem volt elég, akkor ráadásul jöhet Miki bácsi szobros játéka moldvai muzsikára- kobozzal, sültüvel, hegedűvel, dobbal. Az mindig beválik, nem szégyen a katonaviselt, csatát megjárt legényeknek sem.
Túlestünk a tűzkeresztségen, belekóstoltunk hőseink világába. Jól esik a lelkünknek, mert „huszár vagyok, nem pocsolyakerülő.”

Sok szeretettel várunk minden meghívást óvodákba, iskolákba ezzel a tematikus műsorunkkal kapcsolatban is! Reméljük, hogy Önök is, Ti is átélhetitek eme nagyon izgalmas és nagyszerű zenés huszárkiképző táborunkat!
 

 

 

Pátka

 

 

2023. február 24-én Pátkára megyünk a Pátkai Csemetekert Óvodába, ahol farsangi táncházat muzsikálunk és a „Fújd fel dudás a dudádat!” című zenés-mesés interaktív gyerekműsorunkat zenéljük el.

A „Fújd fel dudás a dudádat!” című műsor a Kákics zenekar zenés-mesés interaktív gyermekműsora a magyar parasztság hangszereivel. A gyerekek életkorához igazított műsorban, játékos formában ismerkedhetnek meg déd- és ükszüleik korának jellegzetes népi hangszereivel (bőrdudával, tekerőlanttal, somogyi hosszúfurulyával, moldvai kavallal, hegedűvel, brácsával, bőgővel stb.). Az előadásból nem hiányozhat a gyerekek által kedvelt műfaj a mese sem. Meséink attól különlegesek, hogy muzsikusról, illetve hangszerről szólnak, vagy zenei betétekkel gazdagítottak. Az egyik egy dudásról szól, akinek a keresztapja maga az ördög volt, és vizet fakasztottak egy szomorú faluban. A másik az egész Kárpát-medencében elterjedt, elveszett kecskéről szóló zenés mese, melyhez bátran hozzányúltunk: átültettük mai környezetbe, a gyerekek által ismert helyszínekre.

Műsorunk segítséget kíván nyújtani ahhoz, hogy a gyerekek megismerkedjenek a magyar népzenével, valamint a magyar paraszti világ jellegzetes hangszereivel, s alternatívákat ismerő, és tudatosan választani tudó felnőttekké váljanak.

Iszkaszentgyörgy

Farsangi Táncház és Gyermekjátszó Iszkaszentgyörgyön 🔥

Várunk Benneteket holnap 17 órától Iszkaszentgyörgyre a farsangi táncházunkra! Akinek van kedve jöjjön beöltözve, jelmezben, vagy farsangi maszkban!💃🕺🤠🎭

Kákics zenekar X IKSZE

Iszkaszentgyörgyi barátainkkal összefogva 2023 február 18-án ismét lesz Kákics táncház Iszkaszentgyörgyön.
Várunk minden kedves gyermek és felnőtt érdeklődőt szeretettel, a farsang jegyében akár jelmezben, álarcban.

Gyermekjátszó: 17-órától
Felnőtt táncház, gyimesi, felcsíki, moldvai, palatkai, és széki táncokkal: 18-órától

Helyszín: IKSZT, Iszkaszentgyörgy
8043 Iszkaszentgyörgy, Rákóczi Ferenc u. 2.

A mulatságot vezeti: Gula Miklós és Szász Attila 😁
Muzsikál a Kákics zenekar.
Közreműködik Balambér Nedvig kobozzal.🎶

A programot támogatja: Csoóri Sándor Alap
Mindenkit várunk szeretettel! 

 

 

Várpalota

FarsangiCserregés🎉
Farsangi játszóház, népi játékok és táncház a Cserregő Néptáncegyüttessel és a Kákics Zenekarral!🎊


2023.02.11. 17:00-22:00
Várpalota - Inkubátorház
8100 Várpalota, Szent István út 16.


17:00-19:00
Farsangi játszóház és népi játékok gyerekeknek
19:00-22:00
Farsangi kamasz táncház a Kákics Zenekarral


A program ingyenes!


Szeretettel várunk Mindenkit egy fantasztikus farsangi Cserregésre!
A jelmez nem kötelező, de természetesen aki szeretne, bármivé átváltozhat ezen a napon!🤗💃🕺

Dörgicse

 2023.02.11-én mi is elvisszük a jó hangulatot Dörgicsére a remek Dörgicsei Termelői Piac mellé a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében!

Sok szeretettel várunk mindenkit a farsangi táncházunkra! 🎉

 

Gárdony

Farsangi táncház a Nemzedékek Házában

2023.02.03. - 18:00-20:30
Gárdony, Nemzedékek Háza
Gárdony, Gárdonyi Géza u. 1.
Kecsketáncoltatás, ósdi állatosdi, moldvai, gyimesi és felcsíki táncok, farsangi mulatság a Kákics Zenekarral!
18:00 - Gyerektáncház
19:00 - Felnőtt táncház
A felnőtt táncház vezetője: Szász Attila
Büfé lesz!
Belépőjegy:
Felnőtt: 800 Ft.-
Gyerek: 500 Ft.-
Sok szeretettel várunk mindenkit, kicsit és nagyot egyaránt a farsangi mulatságra!

Csákvár - Kotló-hegy - Huszár-emlékmű

 MEGEMLÉKEZÉS A KOTLÓ-HEGYI CSATA 78. ÉVFORDULÓJÁRA

2023.01.28. – 14:00-16:00
 
Lovakkal és fogatokkal a Kotló-hegyi megemlékezésre
https://verteskozma.hu/lovakkal-es-fogatokkal-a-kotlo.../ ]
 
A Csákvári Lovasbarátok Köre és Csákvár Város Önkormányzata megemlékezést szervez a Kotló-hegyi csata évfordulójára, amely szombaton, január 28.-án, 14 órakor lesz a Kotló-hegyen, majd 16 órakor Csákváron, a Rákóczi úti huszár emlékműnél folytatódik.
Az esemény érdekessége, hogy a megemlékezés helyszínét több környékbeli településről induló lovas-, és gyalogos túrákhoz csatlakozva lehet megközelíteni. Az idei túrák kék rozettával Komjáthy Attila huszár századosra emlékékeznek.
A fogatok Szárról, Tóth Tihamér vezetésével, Csákberényből, dr. Nagy Ákos vezetésével, Gántról, Tatár Nóra vezetésével, Csákvárról Répási Kinga vezetésével, kiegészülve a Fehérvári huszárokkal, Csákvárról lovas fogat, Magos Istvánnal és Gyalogos vezetett túra Kőhányásról, Hajnáczki Sándor vezetésével indulnak.
Aki Vérteskozmáról menne, jelentkezzen Boldog Gyurinál a részletekért.
 
CSÁKVÁR, KOTLÓ-HEGY
A Kotló-hegyre látogatókat az alábbi program várja:
14:00 Köszöntő: Magosi István, az egyesület elnöke
14:05 Zenei blokk: Kákics zenekar
14:25 Megemlékezés: Szebenyi István, hadszíntérkutató
14:35 Zenei blokk: Kákics együttes és Cimborák férfikórus
15:15 Indulás Csákvárra
 
CSÁKVÁR, HUSZÁR-EMLÉKMŰ
Csákvár, Huszár-emlékműnél tervezett program:
Rákóczi út és a Vöröskapu utca találkozásánál
15:45 Megérkezés a Rákóczi úti huszár emlékműhöz, díszőrség
16:00 Megemlékezés: Cseri Dávid, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad vezetője
16:20 Mécses gyújtás, Himnusz
 
További részletek a meghívóban!

Iszkaszentgyörgy

 2023. január 21-én a Kákics zenekar Nedvig Balambér közreműködésével táncházat tart Iszkaszentgyörgyön az IKSZT termében, a Rákóczi Ferenc u. 2-ben.
17:00 órától gyerektáncház Gula Miklós vezetésével, majd 18:00 órától felnőtt táncház gyimesi, felcsíki, moldvai, palatkai, somogyi és széki táncokkal.
Mindenkit várunk szeretettel!

Vasvár

www.vaol.hu/helyi-kozelet/2023/01/kulturalis-musorral-emlekeztek-a-magyar-tortenelem-egyik-legszomorubb-fejezetere-vasvaron 

Katonadalokkal és versekkel emlékeztünk a 80 évvel ezelőtti Don-kanyarban elesett magyar katonákra az Andrásfai Dalkör és a Vasvári Játékszín tagjaival, Vasváron a Háborús Emlékműnél. 🇭🇺

Vasvár

2023. január 12-én 17 órakor Vasváron fogunk zenélni a Doni katasztrófa áldozatainak emlékére. Emlékezzünk közösen rájuk egy szép gondolattal, zenével! 🇭🇺 

Áldott Karácsonyt és boldog, örömteli Új Esztendőt kívánunk mindenkinek!✨

Pálháza

Nagyapám betleheme - Kákics Zenekar adventi koncertje
// Pálháza //
2022.12.23. -
Helyszín: Pálháza
➡️ Pálháza
❄️Ebben a történetben ágyazódnak dalaink, amelyeknek egy székesfehérvári bölcsőcske játék alkotja gerincét. Kíséretül olyan hangszereket választottunk, amelyek igen népszerűek voltak a paraszti zenében, többek között a bőrduda, a moldvai koboz, a különböző furulyák, és a tekerőlant, melyekkel érzékeltetjük a különböző vidékek hangzásait.
A közismert dalok – mint a „Mennyből az angyal” vagy a „Pásztorok keljünk fel” – mellett kevésbé ismert dallamok is felcsendülnek. Így a műsor azon részén mikor a pásztorok tiszteletüket teszik az újszülött Jézusnál, a Betlehemben a juhász és a csordás bábok örömükben táncra perdülnek somogyi kanászos dudadallamokra, ”Hej víg juhászok, csordások...”
Karácsonyi köszöntőnk közös énekléssel zárul, felidézve a vitnyédi bölcsőcske játék búcsúdalát.
✨Sok szeretettel várunk mindenkit az adventi koncertünkre, hogy együtt hangolódjunk és készüljünk a Karácsonyra és az Ünnepekre!

Aba

 Nagyapám betleheme - Kákics Zenekar adventi koncertje

// II. Abai Karácsonyi Traktoros Felvonulás //
2022.12.21. - 18:30-19:30
Helyszín: Aba, Milleneumi Park
➡️ Aba
❄️Ebben a történetben ágyazódnak dalaink, amelyeknek egy székesfehérvári bölcsőcske játék alkotja gerincét. Kíséretül olyan hangszereket választottunk, amelyek igen népszerűek voltak a paraszti zenében, többek között a bőrduda, a moldvai koboz, a különböző furulyák, és a tekerőlant, melyekkel érzékeltetjük a különböző vidékek hangzásait.
A közismert dalok – mint a „Mennyből az angyal” vagy a „Pásztorok keljünk fel” – mellett kevésbé ismert dallamok is felcsendülnek. Így a műsor azon részén mikor a pásztorok tiszteletüket teszik az újszülött Jézusnál, a Betlehemben a juhász és a csordás bábok örömükben táncra perdülnek somogyi kanászos dudadallamokra, ”Hej víg juhászok, csordások...”
Karácsonyi köszöntőnk közös énekléssel zárul, felidézve a vitnyédi bölcsőcske játék búcsúdalát.
✨Sok szeretettel várunk mindenkit az adventi koncertünkre, hogy együtt hangolódjunk és készüljünk a Karácsonyra és az Ünnepekre!

Csákvár

 A poros betlehem - Kákics Zenekar adventi koncertje

// Csákvár //
2022.12.18. - 15:30
Helyszín: Csákvár, Csákvári Református Templom
➡️ 8083 Csákvár, Kálvin u. 11.
❄️Ebben a történetben ágyazódnak dalaink, amelyeknek egy székesfehérvári bölcsőcske játék alkotja gerincét. Kíséretül olyan hangszereket választottunk, amelyek igen népszerűek voltak a paraszti zenében, többek között a bőrduda, a moldvai koboz, a különböző furulyák, és a tekerőlant, melyekkel érzékeltetjük a különböző vidékek hangzásait.
A közismert dalok – mint a „Mennyből az angyal” vagy a „Pásztorok keljünk fel” – mellett kevésbé ismert dallamok is felcsendülnek. Így a műsor azon részén mikor a pásztorok tiszteletüket teszik az újszülött Jézusnál, a Betlehemben a juhász és a csordás bábok örömükben táncra perdülnek somogyi kanászos dudadallamokra, ”Hej víg juhászok, csordások...”
Karácsonyi köszöntőnk közös énekléssel zárul, felidézve a vitnyédi bölcsőcske játék búcsúdalát.
✨Sok szeretettel várunk mindenkit az adventi koncertünkre, hogy együtt hangolódjunk és készüljünk a Karácsonyra és az Ünnepekre! 
A műsort a Halmos Béla program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.