Menü

Fellépések, hírek, táncház


A Gyimesi Tánckurzus elmarad!

 A fokozódó romániai járványügyi helyzet miatt az erdélyi táncoktatók utazása ellehetetlenült, ezért a gyimesi tánckurzust nem tudjuk megtartani.

Kárpótlásul a Kákics együttes 2021.11.06-án szombaton 17 órától a gyermekeknek, 18 órától a felnőtteknek szóló táncházat tart.

Mindenkit sok szeretettel várunk!

Zámoly

2021. október 23-án 18:00 órától Zámolyon a Csoóri Sándor Művelődési Házban, a Kákics zenekar szeretettel vár mindenkit egy kis mulatságra, ahol moldvai, felcsíki és gyimesi zene szól a talp alá, helybéli borral, zsíros kenyérrel a Vértes alján.

A tánclépéseket pedig Nedvig Bendegúz fogja mutatni. 

Belépő: 500 Ft.

Zámoly

2021. október 23-án 17:00 órától Zámolyon a Csoóri Sándor Művelődési Házban, a Kákics zenekar szeretettel vár minden kicsit és nagyot, minden kedves családot a Kákics gyerektáncházba, immáron egy új helyszínen. 

 A kicsiket és nagyokat, a kedves családokat pedig Gáncs Kata fogja bevezetni a magyar néptánc mesés világába.

Belépő: 500 Ft 

A zene lejött a színpadról - Kákics táncház Zámolyon

 A népzene nem csak színpadi forma, ott él leginkább, ahol született, ahol évszázadokon át katalizátora volt az emberi kapcsolatoknak: barátságnak, kollektív munkának, szerelemnek..

Koncertező zenekarként előadásainkkal, táncházainkkal megfordultunk számos ország különféle rendezvényeinek színpadán, mégsem idegen számunkra a muzsikálás a kisközösségek összejövetelein sem.

Most fordulunk egyet, és a nagyváros színpadi táncházából belépünk a falu meghitt életterébe. Muzsikálunk, beszélgetünk, táncolunk, ahogy régen, az estéken összejövő emberek. 

Zámolyon, a Csoóri Sándor Művelődési Házban ahol alkalmat adunk a táncra, a mókázásra, Kákics muzsikával, a múltból gyökerező alázattal és a jövőbe vetett lelkesedéssel.

Indulunk, vissza a gyökerekhez, a zene lejött a színpadról, folytassuk együtt!

…és az sem gond, ha valaki hoz egy hangszert vagy egy mesét és beáll közénk, hogy régiidők szellemében tegyen hozzá az együttléthez.

Fotó: Ódor Balázs

Írta: Kiss Lajos

Sukoró

 2021 október 10-én 16:00 órai kezdettel gyerek és felnőtt táncházat tartunk Sukorón.

Budakeszi

2021. október 8-án 17 órai kezdettel gyerekműsort adunk a Keszi Táncház alkalmával az Erkel Ferenc Művelődési Központban.

Mezőszentgyörgy

 2021. szeptember 30-án 18 órai kezdettel táncházat tartunk a Magyar Népmese Napja alkalmából a mezőszentgyörgyi Eötvös Károly Művelődési Házban.

Aba

 2021. szeptember 26-án 16:30-tól koncertet és táncházat tartunk a Mihály Napi Családi Nap-on a Sárvíz Alapfokú Művészeti Iskola udvarán.

Szabadbattyán

 2021. szeptember 25-én 19 órai kezdettel táncházat muzsikálunk a szabadbattyáni szüretifelvonuláson és bálon.

Balatonkenese

2021. szeptember 25-én 16 órai kezedettel táncházat és néptáncbemutatót tartunk Gáncs Katalin és Gula Miklós kiváló táncával a 4. Balatoni Horgászok Napján és Kenese Napján.

Lepsény

2021. szeptember 24-én 14 órai kezdettel koncertet és gyerektáncházat tartunk a Lepsényi Petőfi Sándor Művelődési Házban és Könyvtárban.

Gyenesdiás

 2021. szeptember 18-án 15:30-tól koncertet és táncházat tartunk a Csodaszarvas Családi Nap-on a Természet Házában.

Gárdony

 2021. szeptember 10-én 18:00 órai kezdettel gyermek-táncházat muzsikálunk Panyi Anettel, majd azt követően 19:00 órától moldvai, gyimesi és felcsíki táncházat tartunk Györei Katával, Gárdonyban a Nemzedékek Házában.

Velence

2021. szeptember 9-én 19:30-tól moldvai, gyimesi és felcsíki táncházat tartunk a Székesfehérvári Diáktanács táborában.