Menü

Fellépések, hírek, táncház

Budapest - Hagyományok Háza

 2023. június 9-én délután 16 órától a Hagyományok Háza-ban fogunk zenélni a Kákics zenekar-ral Fodorné László Mária, szövő, népi iparművész, a Népművészet Mestere, az MMA rendes tagja "Szőttesbe álmodott Sárköz" könyvbemutatóján! 🎶

A szövés gyógyír örömre, bánatra - mondja Fodorné László Mária. Neki hihetünk!

Hogyan lett az „egyszerű sárközi szövőleányból” a sárközi szőtteskincs legnagyobb mestere? Most Szőttesbe álmodott Sárköz című könyvéből a szövés megannyi titkát tudhatjuk meg!

A sárközi szövéstechnikák kézikönyve hiánypótló kiadvány, melyet nemcsak a hazai szövéssel foglalkozó szakemberek, érdeklődők, hanem a Hagyományok Háza egykori és jelenlegi szövő hallgatói is haszonnal forgathatnak.

A praktikus méretű, spirálos kivitelű kiadvány részletesen, képekkel gazdagon illusztrálva mutatja be a szövőszék felvetésétől, befűzésétől kezdve a tipikus sárközi motívumkincset, technikákat, szedettes motívumokat, bodorvásznat és a híres kétoldalas szőttest is.

Fodorné László Mária, szövő, népi iparművész, a Népművészet Mestere, az MMA rendes tagja ebben a kötetben az életművét foglalja össze.

A pódiumbeszélgetést vezeti: Landgráf Katalin texilművész és Dr. Richter Anna, a könyvajánló írója
A beszélgetés során sok mindent megtudhatunk Fodorné László Marika életútjáról, hogyan került kapcsolatba a szövéssel, ki viszi tovább örökségét, átadva a későbbi generációknak a több évtized során felhalmozott tudást.

A kerekasztal-beszélgetést Tárnok Ákos vezetésével a Kákics Zenekar sárközi nótái teszik hangulatossá.

Az Önök által megvásárolt könyveket a helyszínen dedikálja a szerző.

Várunk szeretettel mindenkit! 😁

 

 

 
Vissza