Menü

Fellépések, hírek, táncház

"Én is Kossuthtal tartok!" - ÜNNEPI KONCERTSOROZAT

„Én is Kossuthtal tartok!” – ünnepi koncertsorozat
-interaktív, huszárképző, verbuváló, hangszerbemutatóval kombinált ’48-as zenés gyermektáncház-

Nemzeti Ünnepünkre, március 15-ére készülődve, oktatási intézményekbe, így óvodákba is elszoktuk vinni a zenekarral és a zenekar barátaival a márciusi ifjak és vitézek hősiességét, jóhírét. Nagyon fontos számunkra, hogy életkorspecifikusan, minőségi, de közben gyermekközeli módon dolgozzuk fel ezt a jeles történelmi eseményt. Tematikus műsorunkkal olyan lehetőségeket is tudunk gyermekeknek, pedagógusoknak és családoknak is biztosítani, amivel szép, maradandó élményeket hagyunk mindenkinek.

2023.03.08-tól megkezdjük a 9 előadásból álló ünnepi koncertsorozatunkat. Óvodákat, iskolákat látogatunk meg Gula Miklóssal, visszük a gyerekeket harcba, de előtte verbuválunk is. Megyünk többek között Gárdonyba, Agárdra, Dinnyésre, Sárkeresztesre, Kincsesbányára, Iszkaszentgyörgyre, Mórra, Abára és Pákozdra a Katonai Emlékparkba.

Az „Én is Kossuthtal tartok!” interaktív műsorunk egyaránt szól gyermekeknek, felnőtteknek és családoknak is. Az interaktív előadásban a zenés-mesés-gyerekjátszós bevezetőben megszólal a hegedű, brácsa, bőgő, furulya és az ének is. Ezután Miki bácsi huszárkapitány az „alaki kiképzésre” hív minket, ami után megtanít mindenkit lovagolni, kardot forgatni, ügyesen célba lőni, verbunkot járni és ha már megy, akkor jöhet az eskü. Szóról-szóra, oda-vissza fújni fogja minden fiú óvodás, kisiskolás. Kislányok, elő a keszkenővel, mert dudaszóra menetelnek a legények a csatába. Aztán jöhet az örömtánc, ugrósok, csárdások, amikor hazatérnek fiaink a győztes csatából! Ha még ez sem volt elég, akkor ráadásul jöhet Miki bácsi szobros játéka moldvai muzsikára- kobozzal, sültüvel, hegedűvel, dobbal. Az mindig beválik, nem szégyen a katonaviselt, csatát megjárt legényeknek sem.
Túlestünk a tűzkeresztségen, belekóstoltunk hőseink világába. Jól esik a lelkünknek, mert „huszár vagyok, nem pocsolyakerülő.”

Sok szeretettel várunk minden meghívást óvodákba, iskolákba ezzel a tematikus műsorunkkal kapcsolatban is! Reméljük, hogy Önök is, Ti is átélhetitek eme nagyon izgalmas és nagyszerű zenés huszárkiképző táborunkat!
 

 

 

 

 
Vissza