Menü

Fellépések, hírek, táncház

Pátka

 

 

2023. február 24-én Pátkára megyünk a Pátkai Csemetekert Óvodába, ahol farsangi táncházat muzsikálunk és a „Fújd fel dudás a dudádat!” című zenés-mesés interaktív gyerekműsorunkat zenéljük el.

A „Fújd fel dudás a dudádat!” című műsor a Kákics zenekar zenés-mesés interaktív gyermekműsora a magyar parasztság hangszereivel. A gyerekek életkorához igazított műsorban, játékos formában ismerkedhetnek meg déd- és ükszüleik korának jellegzetes népi hangszereivel (bőrdudával, tekerőlanttal, somogyi hosszúfurulyával, moldvai kavallal, hegedűvel, brácsával, bőgővel stb.). Az előadásból nem hiányozhat a gyerekek által kedvelt műfaj a mese sem. Meséink attól különlegesek, hogy muzsikusról, illetve hangszerről szólnak, vagy zenei betétekkel gazdagítottak. Az egyik egy dudásról szól, akinek a keresztapja maga az ördög volt, és vizet fakasztottak egy szomorú faluban. A másik az egész Kárpát-medencében elterjedt, elveszett kecskéről szóló zenés mese, melyhez bátran hozzányúltunk: átültettük mai környezetbe, a gyerekek által ismert helyszínekre.

Műsorunk segítséget kíván nyújtani ahhoz, hogy a gyerekek megismerkedjenek a magyar népzenével, valamint a magyar paraszti világ jellegzetes hangszereivel, s alternatívákat ismerő, és tudatosan választani tudó felnőttekké váljanak.

 

 
Vissza