Menü

Fellépések, hírek, táncház

Székesfehérvár

 Április 6-án Székesfehérváron, a Megyekorzón tartott programsorozaton belül adjuk elő a "Hajts kocsisom szép hazámon át" című önálló műsorunkat. 15.30-kor kezdünk.

www.fejer.hu/megyenap-2018-aprilis-6-szekesfehervar

Székesfehérvár

 Április 9-én a Királykút Emlékháznál tartandó könyvbemutatón közreműködünk. Részletek a linkre kattintva:

aszmh.hu/events/pecsi-l-daniel-cimerekkel-irt-tortenelem-konyvbemutato/

Visegrád - Budapest

 Április 12-én először Visegrádon, az Áprily Lajos Általános Iskola és AMI-ben 8.00-tól, majd 10-30-tól Budapesten, az Andor Ilona Ének- Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskolában mutatjuk be Gula Miklóssal a "Ferenc Jóska katonája vagyok én" című interaktív gyerekműsorunkat.

Székesfehérvár

 Április 16-án Székesfehérvár két iskolája ad helyet az interaktív gyerekműsorunknak. "Ferenc Jóska katonája vagyok én". Elsőként a Talentum Református Iskolában 8.00-tól, majd 9.30-tól a Szent Imre Általános Iskola és Óvodában mutatjuk be Gula Miklóssal előadásunkat.

Székesfehérvár

 Április 18-án Székesfehérváron, a Tulipános Óvodában interaktív gyerekműsort adunk elő Gula Miklóssal. Kezdés 15.00-kor.

Seregélyes

 Április 19-én Seregélyesen, a Baptista Általános Iskolában adjuk elő az I. világháborús gyerekműsorunkat Gula Miklóssal délelőtt 9-00-tól. "Ferenc Jóska katonája vagyok én"!

Lovasberény - Vértesacsa - Vasvár

"Ferenc Jóska katonája vagyok én" - Interaktív gyerekműsorunkat április 20-án két helyre is elvisszük. Először Lovasberényben kezdünk 9.00-kor a Reményik Sándor Református Általános Iskolában, utána Vértesacsán folytatjuk 10.15-kor szintén a Reményik Sándor Általános Iskolában. Gula Miklós közreműködik velünk ezeken a helyszíneken is.

A nap nem ér véget, Vasvárra is megyünk, ahol táncházat tartunk 18.00-tól a Nagy Gáspár Kulturális Központban. Nedvig Bendegúz tanítja a táncokat.

ngkk.hu/tanchaz/tanchaz04-20/

Székesfehérvár - táncház

 Kedves Táncházasok!

2018. április 21-én lesz a következő táncházunk a Felsővárosi Közösségi Házban.
17.00 órától kezdődik Gáncs Katalin és Gula Miklós vezetésével a gyerektáncház, melyben említésre kerülnek a pásztorok, ugyanis nemsokára itt van Szent György napja, amikor először hajtották ki az állatokat.
Az első kihajtáshoz számos hiedelem és szokás fűződött. Nagy jelentőséget tulajdonítottak annak a vesszőnek, zöld ágnak is, amellyel az állatokat először hajtották ki a legelőre. 
18.00 órakor kezdődik a felnőtt táncház Nedvig Bendegúz vezetésével, ahonnét nem hiányozhat egy juhásznóta sem a moldvai és gyimesi táncok között.
Természetesen lesz a Kákics büfében étek, ital, hogy senki se szomjazzon vagy éhezzen.
Várunk mindenkit!

Kákics zenekar

Seregélyes - Sárosd

 Április 26-án először Seregélyesen, a Hétszínvirág Baptista Óvodában mutatjuk be Gula Miklóssal a "Ferenc Jóska katonája vagyok én" című interaktív gyerekműsorunkat 9.00-tól, majd Sárosdon ugyanezt a műsort adjuk elő 10.30-tól a Baptista Szeretetszolgálat Napraforgó Művészeti Modell Óvodában.

 

Enying

 Április 27-én Enyingre látogatunk, és a Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskolában adjuk elő a "Fújd fel dudás a dudádat" című gyerekműsorunkat 15.00 órás kezdettel.

Agárd

 Május 1-én Agárdon lépünk fel, a Hal-, Vad-, Bor-, és Pálinka fesztiválon a "Hajts kocsisom, szép hazámon át" című önálló műsorunkkal. Kezdési időpont 11.00

A programsorozat hivatalos facebook oldala:

www.facebook.com/Hivatalos-Velencei-tavi-Hal-Vad-Bor-%C3%A9s-P%C3%A1linkafesztiv%C3%A1l-Ag%C3%A1rd-829627200509833/