Menü

Fellépések, hírek, táncház

Székesfehérvár

 Október 5-én Székesfehérváron, az Aranybulla könyvtárban lépünk fel a "Néphagyományaink dalai" című műsorunkkal 10:00-kor.

Buzsák

 Október 6-án a buzsáki óvoda gyermekeit örvendeztetjük meg a "Fújd fel dudás a dudádat" című műsorunkkal délelőtt 10 órától.

Sávoly

 Október 7-én Sávolyra látogatunk, ahol a "Fújd fel dudás a dudádat" című gyermekműsorunkat adjuk elő. Helyszín a Kultúrház, kezdési időpont 18:00

Sárosd

 Október 13-án a sárosdi óvodában adjuk elő a "Fújd fel dudás a dudádat" című gyermekműsorunkat 15:00 órai kezdettel.

Visonta

 Október 14-én Visontán lépünk fel a népzenei találkozó zárószámaként. Kezdési idő kb. 16:00

Részletek a plakáton.

Székesfehérvár - Kákics táncház

Kedves Táncházasok, Barátaink!


2017. október 21-én lesz az évadnyitó táncházunk, de nem a szokásos helyen, hanem a Tiszti Klubban, a Malom utca 2-es szám alatt.
17:00 órától kezdődik a gyerek táncház, Gáncs Kata és Gula Miklós vezetésével.
Lesz benne szüreti mulatság, mert "Hull szilva a fáról, most jövök a tanyáról..." meg lipem lopom a szölőt.
Ez a nap Orsolya napja és a téli időjárás jelzője. "Amilyen idő van ilyenkor, olyan lesz a tél" - mondták régen a pásztorok. 
Így a pásztorok is szóba kerülnek és az ezzel kapcsolatos játékok, dalok a gyerekmulatságban. Mert októberben van Dömötör napja is, amikor elszámoltak a juhászok gazdáikkal, meghosszabbították vagy megszüntették a szolgálataikat. Egy vagy több napon át tartó mulatságokat rendeztek, melyet juhászbálnak, juhásztornak, juhtornak, juhászújévnek és dömötörözésnek is neveztek. 
Tehát nekünk is mulatnunk kell úgy pásztorosan.
Utána 18:00 órától kézműves foglalkozás a gyerekeknek.
Aztán 18:00 órától 21:30-ig tart a felnőtt táncház, ahol Nedvig Bendegúz mutatja a lépéseket a moldvai és a gyimesi táncokhoz.
Vendégzenészeink: Feraru Krisztián furulyákon, Kiss Krisztián kobozon.
A Kákics kantinban természetesen lesz a megszokott zsíros kenyér, palacsinta, túrós batyu és italok.

Várunk mindenkit szeretettel!

Kákics zenekar

Békásmegyer

 Október 22-én Békásmegyeren, a Szent Imre Házban adjuk elő az 1956-os emlékműsorunkat 19:30-tól. "Feltettem magamban, hazámat szolgálom"

Budapest

 Október 23-án Budapesten, a Hadtörténeti Múzeumban adjuk elő a "Feltettem magamban, hazámat szolgálom" című 1956-os emlékműsorunkat 17:00 órától.

Ászár

 Október 27-én Gula Miklóssal Ászárra látogatunk, és 15:00-tól örvendeztetjük meg az óvodásokat egy gyerekműsorral. Majd továbbutazunk Vasvárra, ahol csángó táncházat tartunk Nedvig Bendegúz vezetésével. Helyszín a Nagy Gáspár Kultúrális Központ, kezdési idő 19:00.