Menü

Fellépések, hírek, táncház

Ecuador - Útleírások fotógalériával, videókkal

 Az alábbi linkeken követheti mindenki ecuadori utunk állomásait, illetve útleírásait Lendvai Tibor tollából, melyeket Nagy Norbert, a Fejér Megyei Hírlap fotóriportere által készített fényképek és videók színesítenek.

Érkezésünk pillanatai:

www.feol.hu/kultura/helyi-kultura/igy-fogadtak-a-kakics-zenekar-tagjait-ecuadorban-video-2847286/

 

Kis magyar Kákics a nagy Andok lábánál - "Érezzék jól magukat Ecuadorban!" – mondta a marcona egyenruhás, miközben határozott mozdulatokkal – mintha mérgesen tenné – lepecsételte az útlevelem.

www.feol.hu/kultura/helyi-kultura/kis-magyar-kakics-a-nagy-andok-labanal-2850799/

Fotógaléria:

www.feol.hu/galeria/kis-magyar-kakics-a-nagy-andok-labanal/

 

A magyar Kákics zenekar a vulkánok földjén jár - Mozgalmas első nap várt a Kákicsra ecuadori utazásukkor. Ellátogattak a magyar nagykövetségre, és a zenéről sem feledkeztek meg: megejtették első koncertjüket is. Alább olvasható minderről élménybeszámolójuk.

www.feol.hu/kultura/helyi-kultura/a-magyar-kakics-az-ecuadori-tangoharmonikassal-zenel-video-2851639/

Fotógaléria:

www.feol.hu/galeria/a-magyar-kakics-zenekar-a-vulkanok-foldjen-jar/

 

Kákics nőtt az ecuadori Egyenlítőn - Folytatjuk ecuadori útinaplónkat. Ezúttal Quitóban, a nyüzsgő fővárosban töltöttük az időt, amely közel hárommilliós lélekszámával – a partvidéki régióban fekvő Guayaquil után – az ország második legnépesebb városa. Egy észak–déli irányú völgyben terül el, bár egyes kerületei felkúsznak a napjainkban is aktív Pichincha tűzhányó alsó lejtőire. Főtere 2850 méterrel emelkedik a Csendes- óceán vízszintje fölé: a világ második legmagasabban fekvő fővárosában járunk.

www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/kakics-nott-az-ecuadori-egyenliton-2858380/

Fotógaléria:

www.feol.hu/galeria/kakics-nott-az-ecuadori-egyenliton/

 

Éppen csak elkerülte az ecuadori földrengést a Kákics zenekar.

www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/eppen-csak-elkerulte-az-ecuadori-foldrengest-a-kakics-zenekar-2866027/

 

Séta, ünneplés és otavalók – A Kákics újabb kalandjai Ecuadorban - A Kákics zenekar és barátaik sétát tettek Ecuador fővárosának „Váci utcáján”, majd egy fergeteges születésnapi mulatságon vettek részt. Ezután Peguchét és környékét fedezték fel.

www.feol.hu/kultura/helyi-kultura/seta-unneples-es-otavalok-a-kakics-ujabb-kalandjai-ecuadorban-2864725/

 

A kaland folytatódik, melynek során a magyar Kákics felfedezi és megtáncoltatja a dél-amerikai országot.

www.feol.hu/kultura/helyi-kultura/valoban-mindenek-csimborasszoja-avagy-folytatodnak-a-kakics-ecuadori-kalandjai-2877583/

Március 1-én, péntek este érkezett haza ecuadori „túrájáról” a Kákics zenekar. Az alábbi élménybeszámolót azonban még több ezer kilométeres távolságból küldték. S biztosak lehetnek benne, lesz még miről mesélniük!

www.feol.hu/magazinok/marhagyomor-es-szakado-eso-hazaerkezett-a-kakics-zenekar-2881957/

 

Ízes kóstolót vitt a Kákics zenekar a magyar népzenéből Ecuadorba:

www.feol.hu/hetvege/izes-kostolot-vitt-a-kakics-zenekar-a-magyar-nepzenebol-ecuadorba-2897209/

 

Polgárdi

 Március 5-én először Polgárdiban mutatjuk be az "Én is Kossuthtal tartok" című verbuváló műsorunkat Gula Miklóssal közösen. Helyszín a Művelődési Ház, kezdés 9.15-kor.

Baracska - Kajászó

 Március 7-én Baracskára és Kajászóra utazunk, hogy bemutassuk az óvodásoknak az "Én is Kossuthtal tartok" című műsorunkat. Gula Miklós állítja hadba a gyerekeket Barcskán 8.30-kor, Kajászón 10.30-tól.

Dunakeszi

 Március 8-án Dunakeszire utazunk, ahol az óvodában adjuk elő ünnepi műsorunkat, az "Én is Kossuthtal tartok" címűt. Ismét Gula Miklós lesz a huszárkapitány, kezdés 9.00-kor.

Mór

  Március 9-én Mórra utazunk, ahol a Forgatós táncegyüttesnek tartunk táncházat 10.00 órától.

Sárkeresztes - Iszkaszentgyörgy - Kincsesbánya

 Március 11-én a fent említett három helység óvodáiba látogatunk el délelőtt Gula Miklóssal, hogy hadba állítsuk az óvodásokat.

Mór - Maroshegy, Rádiótelep

  Március 12-én először a móri óvodában kezdünk 8.00-kor, majdSzékesfehérvárra, Maroshegyre, a rádiótelepi óvodába megyünk, ahol kétszer is előadjuk ünnepi műsorunkat. "Én is Kossuthtal tartok". Gula Miklós segít ismét nekünk hadba vinni a kicsiket.

Agárd - Gárdony - Dinnyés

 Március 13-án délelőtt az agárdi, a gárdonyi és a dinnyési óvodások várnak minket. Nekik is elvisszük a forradalom hírét, és természetesen toborzunk is Gula Miklós segítségével.

Pákozd - Székesfehérvár

  Március 14-én négy ünnepi gyerekműsorunk is lesz. Először a pákozdi ovisok láthatnak minket Gula Miklóssal reggel 8 órától, majd Székesfehérváron, a Napsugár óvodában kezdünk 9.15-kor, végül 10.30-tól a ligetsori oviban adunk két műsort. "Én is Kossuthtal tartok!"

Pákozd - Budapest - Aba - Velence

  Március 15-én négy fellépésre is hívták zenekarunkat. Először a pákozdi óvodásokhoz megyünk ünnepi műsorunkkal Gula Miklóssal. 10.30-kor kezdünk. Majd Budapesten, a Hadtörténeti Múzeumban adjuk elő ugyanezt a műsorunkat a Forradalmi forgatag programsorozaton belül. Itt 13.00-kor kezdünk. Hivatalos honlap itt:

m.militaria.hu/hirek/forradalmi-forgatag

Következő állomásunk Aba, ahol egy szoboravatón muzsikálunk 16.00 órától, majd Velence az utolsó állomásunk, ahol visszatér Gula Miklós és az "Én is Kossuthtal tartok!" című ünnepi műsorunkat mutatjuk be a gyerekeknek 20.30-tól. Helyszín a Velence Resort&Spa Hotel.

Székesfehérvár - táncház

 Március 16-án újra táncház Székesfehérváron. Részletek a plakáton.